Egyetemi Disznóvágás

Nógrád megyei hegyvidék, friss levegő, hagyományos ételek: Idén is felejthetetlen élményekkel vár az Egyetemi Disznóvágás!

Negyedik éve rendezi meg az EHÖK az Egyetemi Disznóvágás elnevezésű programját, amely az elmúlt esztendők után, idén is hatalmas élményekkel vár titeket február 20-21-én. 

PROGRAM:

  • Tradicionális disznóvágás szakavatott böllér segítségével
  • A húsok feldolgozása a hallgatók közreműködésével
  • Tájjellegű ételek, italok fogyasztása
  • Délután rövid kerékpártúra a szomszédos szlovák faluba
  • Hagyományos disznótoros vacsora és mulatság kifulladásig

 

Az EHÖK támogatásával idén sem drágul a részvétel: 6.500 forintos árért csaknem minden költség fedezve van a két napra.

  • a disznóvágás napján bőséges reggeli
  • a disznóvágás ideje alatt forró tea és forralt bor, pogácsa
  • az ilyenkor elengedhetetlen házi pálinka 
  • a tradicionális disznótoros vacsora
  • a csütörtök esti szállás
  • valamint a másnapi reggeli

És még egy kis kóstolót is hazavihettek magatokkal az általatok töltött hurkából, kolbászból.

Jelentkezni február 18., 12 óráig van lehetőségetek, de érdemes minél előbb, hiszen legfeljebb 50 fő tud részt venni a programon!

A jelentkezés e-mailben történik az ekedisznovagas@gmail.com-os e-mail címen, név, szak, neptun-kód, és telefonszám megadásával. 

A festői szépségű Cered községre az utazást mindenki magán úton oldja meg. Amennyiben nincs autótok, és esetlegesen emiatt nem tudnátok megoldani az utazást, abban is segítünk, csak jelezzétek előre! 

 


< Vissza