Könyvajánló part 2

A távoktatással visszatérünk a már ismert rovatainkhoz is, első körben az online könyvajánlókhoz. Első alkalommal On Sai (Varga Beáta) Calderon avagy hullajelölt kerestetik című alkotást hoztuk el nektek, Horváth Eszter tollából.

„Calderon öngyilkos akar lenni...viszont úriember nem temetkezik hitelbe."

Ha te is odavagy a sci-fi, akció és romantika műfaji keveredéséért, akkor ezt imádni fogod! Spoiler mentes ízelítőm remélem, neked is meghozza a kedvet hozzá. 

Történet

Történetünk kezdetén a főhősünk egy hajón helyezkedik el, hogy pénzt gyűjthessen össze a saját temetésére. Ezen a hajón bonyolódik bele különbféle intrikákba, és ismeri meg Taina-t, a pimasz és eszes Japán lányt. Vajon, hogy sikerült megkapnia a kapitányi pozicióját a hajón, hogyha másodkapitányi állásra pályázott? Miféle játszma zajlik körülöttük? Ki lehet áruló és ki nem? Taina rá tudja venni Calderont a túlélésre?
A történetben rengeteg olyan esemény, karakter van, ami és aki miatt szinte lehetetlen letenni.
Ezek közé tartozik főhősünk is, aki rendszeresen használja az úgynevezett „játékot", ami annyit jelent, hogy mesterien képes manipulálni a körülötte lévőket bizonyos célok elérésében. A történetet ez a fajta szenvedélye indítja be és tartja mozgásban többek között. Taina, a másik fontosabb szereplőnk, a fűszerbolygókról származik és szamuráj családok leszármazottja. Ő is képes űzni a már említett játékot, ráadásul őt az otthonától való távolmaradás vezérli, amiért bármire hajlandó.

Személyes vélemény
Életem első aranypöttyös könyve, a Szivárgó sötétség első kötete, is az írónőtől származik. Mikor először belekezdtem a Calderon sorozatba azt hittem tudom mi vár rám.... mekkorát tévedtem! On Sai-nak roppant egyedi stílusa van, ami mindig újabb meglepetéseket tartogat. A Calderon pont annyira támaszkodik a humorra, mint a románcra, akcióra és a drámára is. Számtalanszor kaptam magamat azon, hogy visszafolytott lélegzettel olvasom a sorokat, a végén pedig, amikor egy bizonyos karakter fejébe kerültünk annyira részletesen volt minden leírva, hogy rosszul is lettem. Ez is csupán annak a bizonyítéka, hogy a könyv karakterei, cselekedetei annyira élőek, hogy a legnagyobb mértékben hatással vannak az olvasóra. Kedvenc pillanataim közé tartoztak a könyvben azok a részek, ahol Calderon és Taina egy légtérben tartózkodtak. Ahogyan egymáson és a környezetükön használták a játékot, úgy flörtölve, hogy a legénység azt hitte utálják egymást az valami fenomenális volt. Alapvetően nem kedvelem, ha túl nagy terepet kap a romantika, és itt is tartottam tőle, hogy a történet a erősen arra fog alapozni, de ebben az esetben végül egyáltalán nem zavart, sőt még most is rendszeresen vissza lapozok a könyvben azokhoz a fejezetekhez.

Ajánlás
Hogy kiknek tudom ajánlani?

  • A Sci-fi műfaj kedvelőinek
  • Azoknak, akik nem kedvelik a Sci-fi műfajt (Bízzatok bennem, egykor én is közétek tartoztam)
  • Férfiaknak és nőknek egyaránt
  • Mindazoknak, akik egy érdekes, csavaros, nem mindennapi történetre vágynak

 Írta: Horáth Eszter


< Vissza