Outlander - A szerelem, amiért Te is utaznál 200 évet

Egy történet skótszoknyákkal és kardcsapásokkal, mely egy eltűnt világ után kutat egy 20. századi nő szemével. Egy könyvsorozat 6 résszel, a vásznon 5 évaddal és egy hatalmas rajongótáborral. De mitől olyan népszerű az Outlander sorozat? Olvasd el ajánlónkat, és gyere rá saját magad!Diana Gabaldon bestseller könyvsorozatának főszereplője Claire Randall, aki a '40-es évek angliájában él, férjével, Frank-el. A fiatal házaspár a történet elején Skóciába utazik, hogy Frank családfakutatását folytathassa és kipihenjék a világháború borzalmait. Claire azonban nem mindennapi nő: megvan benne az időutazás képessége, melyről ő maga sem tud, egészen addig, míg a Frank-el töltött pár nap folyamán egy séta alkalmával át nem lép a 18. századi Skóciába.

Gabaldon regénye itt kezd igazán izgalmassá válni, ugyanis egy olyan utazáson vehetünk részt Claire-el, amelyben nem csak mi olvasók nem tudjuk mi fog történni a következő oldalakon, de Claire sem tudja mi vár rá. Egy huszadik századi, talpraesett, empatikus, rendkívül intelligens angol nő vajon hogyan állja meg a helyét a 18. századi Skócia már-már barbár, ám mégis meghökkenésig magával ragadó világában? Azt pedig, hogy honnan ismeri a Penicillint vagy épp a Skóciát feldúló háborúk végkimenetelét mindvégig próbálja titokban tartani, és a háttérből irányítva megmenteni a vesztébe rohanó múltat.

A regény első része folyamán megismerhetünk egy világot, mely zárt ékszerdobozként pezseg a felföldi lankákon, valamint nem utolsó sorban Jamie Frasert, az életvidám, biztonságot és erőt sugárzó, ízig-vérig skót férfit, aki bebizonyítja, hogy van az a kapcsolat, amiért megéri akár 200 évet is visszamenni az időben.

A legjobb az Outlanderben azonban az, hogy nem áll meg itt! A regény már a hatodik résznél tart, míg a filmsorozat is kezdi utolérni a történetet az 5 évadjával. Ezekben a történetekben eljuthatunk Jamie-vel és Claire-el Franciaországba, a Karib-tenger veszélyes, mégis magával ragadó partjaira, és a Függetlenségi háború előtti Amerikába is.

Egy történet, ami felrúgja az idő kereteit, és egy különleges, magával ragadó helyszínen, két egymáshoz való ember kalandjain keresztül mutatja be azt, mi történne, ha a jelenkori tudásunkkal és tapasztalatainkkal visszamehetnénk a 18. századba mindezt kamatoztatni: megváltoztatnánk a jövőt? Szebb világot alkotnánk? Vagy rájönnénk, hogy nem is a megfelelő századba születtünk? Ezek azok a belső kérdések, mely a főhősünket is mozgatják, és dilemma elé állítják:

Az eddig múltként ismert jövő Jamie-vel, Skóciában, vagy a már múlttá lett jelen folytatása Frank-el?


Írta: Kis Dalma Róza
(Kép: Milkshake Books)


< Vissza