Könyvajánló - Sebastian Fitzek: A Terápia

Eheti könyvajánló rovatunkba Horváth Eszter egy pszichothrillert hozott nektek. Ti is kedvet kaptok hozzá?

"Egy híres pszichiáter, Viktor Larenz lánya, Josy rejtélyes körülmények között eltűnik. A kutatásoknak semmi eredménye. Négy évvel később főhősünk a családi nyaralójukba vonul vissza, hogy feldolgozza mindazt, ami történt. Egy napon egy ismeretlen nő tűnik fel a háznál és minden áron terápiát akar. Viktor végül beleegyezik a kezelésbe, de a terápia egyre inkább kihallgatássá fajul."

Ezúttal egy erősebb pszichológiai thrillert hoztam el nektek. A történet már a legelején felveszi azt a komor, borzongató hangulatot, amely egészen a könyv végéig velünk lesz. Főhősünk, lánya eltűnése után nem találja a helyét a világban. Felejteni akar, ezért hagyja el otthonát és költözik be a családi nyaralóba egy Isten háta mögötti szigeten. A történet cselekménye akkor veszi kezdetét igazán, amikor feltűnik egy rejtélyes nő, akinek tévképzetei vannak. Az álmaiban rendszeresen feltűnik egy lány, aki Josy-hoz hasonlóan nyomtalanul eltűnik. A könyv nagy erőssége a homály. Bár sokszor lehetnek sejtéseink arról, mi is történt, mégis képes homályban tartani az olvasót valójában.
A történet rengeteg csavarral, elgondolkodtató eseménnyel operál ezért is nehéz spoiler mentes ajánlót írni róla. Nem tudhatjuk ki és mikor hazudik, ahogy azt se, hogy mi az oka rá. A végére áll össze a teljes kép és válik a történet kerek egésszé. A könyv annyira magával képes ragadni, hogy nem is igazán lehet több részletben olvasni. Én egy ültőhelyben olvastam végig ezt az irodalmi mesteművet, úgyhogy vigyázat, csak akkor vedd a kezedbe, ha tömérdek a szabadidőd.

Kiknek ajánlom?

  • Azoknak, akik szeretik a kissé komorabb, gondolkodósabb könyveket.
  • Akiket érdekel a pszichológia.
  • Akik legbelül szeretik azt az érzést, hogy a történet rendszeresen átveri őket.

Kép forrása: Pinterest

 

Írta: Horváth Eszter


< Vissza