KÖNYVAJÁNLÓ: Nicholas Sparks: Vissza hozzád

A szerző minden bizonnyal senki számára sem ismeretlen, hiszen a megfilmesített bestsellere, a Szerelmünk lapjai örök kedvenc marad a romantika műfajában. Sok-sok könnyet csalhatott a szemekbe a Szerencsecsillag c. könyve is, de most egy másik világszerte ismert művét, a Vissza hozzádot választottuk heti ajánlónkban.

Na de hol marad a boldog vég?

Az alap sztori egy modern kori Rómeó és Júlia történetnek is beillene. Két fiatal szerelmes, akik családjaik nézeteltérései miatt nem lehetnek egymáséi. Persze Sparks azért megfűszerezte pár csavarral. A könyv két főhőse a gazdag családból származó Amanda Collier és a problémás, nehéz körülmények között felnövő Dawson Cole. Dawson családjának bűnözői múltjával egyáltalán nem tudnak azonosulni a lány szülei, annak ellenére, hogy a környezetéből kitörni akaró fiú a jó utat választotta.A valóság azonban hamar közbeszól és a fiatal párnak el kell válnia egymástól tragikus események következményében. Amanda főiskolára megy, Dawson pedig rossz helyzetbe keveredik.

Huszonöt évvel később a régi szerelmespár visszatér szülővárosába, a mindkettőjük számára sokat jelentő Tuck temetésére. Az eltelt idő alatt útjaik teljesen elmentek egymás mellett, viszont sosem tudták teljesen lezárni magukba kettőjük kapcsolatát és elfelejteni a másikat.

Amandának már családja van, két gyermeke, egy alkoholista férje, és egy kicsi lány a temetőben, akinek elvesztése megpecsételte az egész családi életét. Dawson egyedül él lakásában, próbál túllépni mind sötét múltján, mind fiatalkori szerelmén. Találkozásuk mindössze egy hétvége csupán, de bőven elég ahhoz, hogy felszakadjanak a régi sebek, visszatérjenek az elfojtott érzések, újra izzon körülöttük a levegő.

Ekkor jön a mindent legyőző, igaz szerelem, ami még a lehetetlent is megoldja, egymás karjaiban harcolva a világ és sorsuk ellen, boldogan élnek kacsalában forgó palotában? Akkor most tekerj vissza az ajánló címéhez...

Egy igazán mellbevágó és elgondolkodtató történet, két emberről és családjaikról, ami sajnos a valóságtól sem esik olyan távol. Szintén megfilmesítették, úgyhogy a kettő az egyben csomagajánlatunk nem marad el, de buzdítunk benneteket, hogy először válasszátok a könyvet, a hatás nem marad el.
Írta: Tamás Anett


< Vissza