KÖNYVAJÁNLÓ: Louann Brizendine - A FÉRFI AGY

Olvasd el legújabb könyvajánlónkat Szűcs Viktória tollából.

Az egyik kedvenc angol mondatom így hangzik " A well read woman is a dangerous creature" azaz " A jól olvasott nő egy veszélyes lény." Ebben egyet tudnak velem érteni a hölgyek nem igaz?

A szépirodalmi művek olvasásának köszönhetően bővülő szókincsre, remek kifejezőkészségre és bizton állítom, hogy még hatalmas "kognitív élményre" is szert teszünk. Sőt mi több tanulunk is ezekből a művekből. Így, hogy a szeptember szinte már a küszöbről integet felénk egy igazán érdekes pszichológiai olvasmánnyal kedvezünk Nektek. Ez egy hatalmas fegyver lehet azon lányok számára, akik ezt elolvassák és akkor itt visszacsatolnék az első mondatomra.

Ez a könyv nem más, mint; A FÉRFI AGY.

"..Miért képtelen a legtöbb kisfiú akár csak egy percre is nyugton maradni? Miért változik meg a sok fiú személyisége olyan drasztikusan a pubertás időszaka alatt, és miért válnak ingerlékennyé a tinédzserkorban? Hogyan hoz létre kötődést a játék és a fizikai érintés az apa és a gyermeke között? A hihetetlen sikerű A női agy izgalmas folytatásában a Harvard neurobiológia és pszichiátria professzora, Louann Brizendine a férfi agy különböző életciklusaival ismerteti meg az olvasót. Életszerű példái és személyes élményei a tudományos értekezést egy mindenki számára érthető és átélhető kalanddá változtatják. Közérthető magyarázatai a nemek közti különbségekről az agresszió levezetésében, a térbeli tájékozódásban vagy az arckifejezések értelmezésében sokat segíthetnek a fiús szülőknek vagy a pszichológusoknak, és az első könyv rajongóinak a tetszését is minden bizonnyal elnyerik majd."

Érthető és emészthető stílusban tárja elénk a szerző a neurobiológia alapjait, ami által jobban megérthetjük, hogy mit és miért tesznek a kisfiúk a homokozóban, a srácok az iskolaudvaron, a pasik a kocsmában és a focimeccsen, na meg a nagypapák a kertészkedés közben.

Sokszor hallják a nők, hogy kiismerhetetlenek, azonban sokszor van, hogy ez a férfiakra igaz. A könyv segít feltárni tudományos oldalról a férfiak működését. Tehát Ők valójában nem is bonyolultak, csak folyamatos hormonváltozáson mennek keresztül,- ugyan úgy, mint a nők -, melyben fő szerepet kap a szaporodás, a hierarchia és a területvédés.

Bár a mai modern világban hihetetlennek tűnnek kimondva, a könyv elmagyarázza, hogy hogyan jön létre és milyen formákat öltenek ezek az indíttatások. Nemcsak az emberi kapcsolatok, de a későbbi gyereknevelés is könnyebbé tehető a könyv elolvasásával.

Írta: Szűcs Viktória


< Vissza