Könyvajánló horrort kedvelőknek

Horváth Eszter újabb könyvajánlójaként ezúttal egy horrort hozott. Joe Hill NOS4A2 című művét mutatja be nekünk.

„Victoria McQueen sok mindent képes megtalálni: elhányt karkötőt, eltűnt fényképet, megválaszolhatatlan kérdésekre adandó válaszokat. Amikor ugyanis kedvenc biciklijével átteker egy különleges, rozoga hídon, pillanatokon belül ott terem a céljánál, legyen az akár Massachusetts-ben, akár az ország másik felén. Ám egy nap a lány összeakad egy férfival, aki egy 1938-as Rolls-Royce furikázva rabol el gyermekeket. Neki sikerül megszöknie...de vajon a fiát is ki tudja szabadítani?"

Ezúttal egy horror történetet hoztam el nektek Joe Hill tollából. Az író nem másnak, mint korunk egyik legolvasottabb szerzőjének, Stephen King-nek a fia.
Ez a könyv a nagysikerű Szavak után három évvel készült és talán még azt is sikerült felül múlnia (legalábbis az én szememben).
A történet az elejétől a végéig képes fenntartani az ember figyelmét nyomasztó aurájával, illetve a csavarokkal, amikben bővelkedik. Röpke 895 oldala egy másodpercig se válik unalmassá. Mégis legnagyobb előnye a könyvnek az, hogy a karakterei emberiek. Legfőképpen a főszereplőnk. Rengetegszer fordul elő a történetben, hogy az olvasó nem ért egyet gondolataival és döntéseivel. Esetenként talán nem is szimpatizálunk Vic-el... De ettől tűnik reálisnak és válik a történet még nyomasztóbbá és félelmetessé a történet.

Nyugodt szívvel tudom ajánlani a horror rajongóknak, illetve azoknak is, akik még csak szemezgetnek a műfajjal. Rátok is vár karácsonyország!

Írta: Horváth Eszter


< Vissza