Hétindító könyvajánló

Ha túl sok szakirodalmat olvastál a szünetben, akkor itt egy kis szórakoztató mű, amivel kikapcsolódhatsz a számonkérések és beadandók között. Horváth Eszter a héten a Démonciklus 1: A Rovásember című művet hozta el nektek.

Történetünk egy olyan világban játszódik, ahol az éjszakát magúrok, természetfeletti erővel rendelkező démonok uralják. Amint lemegy a nap, a föld mélyéről felbukkannak ember vérre szomjazva. Csak azoknak van esélyük túlélésre, akiket rovások védenek, ám azok se bizonyulnak sok esetben hasznosnak. Csupán három ember veszi fel a harcot ellenük, rég elfeledett technikák segítségével. Vajon sikerrel járnak? Történetünk egy középkori dark-fantasy világban játszódik. Először a három főszereplő szemszögéből láthatjuk a történéseket, ám ahogy haladunk egyre több és több szál kerül elő. Karaktereink egytől egyig összetettek és kedvelhetőek. Döntéseik néhol ugyan vitathatóak, ám mégis logikusak.

Arlen: Kisfiú korától követhetjük nyomon folyamatos karakterfejlődését. Rengeteg trauma éri a történet során, amik hatására válik a Rovásemberré. Egy rendkívül erős és tehetséges karakter, aki hajlamos az önmarcangolásra.
Leesha: Ha egy szóban kellene kifejeznem a karaterét, azt mondanám: erő. Nem fizikális, hanem lelki erőre gondolok. A karakter rengeteg áruláson és csalódásom megy keresztül, hogy végül egy erős gyógyító legyen. Nem fél kimondani azt, amit valójában gondol, ezen felül erősen kitart az elvei mellett

Jadir: Az első kötetben még nem ismerjük meg igazán a karaterét. Egy határozott vezetőt és kiváló harcost vélhetünk fel benne. Egy olyan ország szülötte, ahol megfelelő eszközök nélkül is minden éjjel harcolnak a démonokkal.

Kiknek tudom ajánlani?

  • Elsősorban Dark-Fantasy rajongóknak
  • Azoknak, akik kedvelik a fordulatokat
  • Minden kalandvágyó felnőtt olvasónak!

Figyelmeztetés: a történet néhol eléggé brutális tud lenni!

Írta: Horváth Eszter


< Vissza