Hétindító filmek a tanulás mellé

Ha neked is minden gondolatod a a tanulás, ZH-k és beadandók körül forog, akkor most elhoztunk három olyan filmet, amit neked is meg kell nézned pihenés gyanánt.

Ezen a héten egy kicsit a fiúknak szeretnék kedvezni, belemerülve a háború világába. Vissza tekintünk a múltban történt háborús borzalmakra, az akkori helyzet világába. Miként és hogyan történhettek a történelem meghatározó eseményei. Minden érzelem megtalálható ezekben a filmekben.

 

1) Fegyvertelen katona

Főhősünk, akit Desmond-nak hívnak, rendkívül aranylelkű és segítőkész, viszont visszahúzódó. Orvos szeretett volna lenni, viszont ezt a családjának anyagi helyzete nem engedhette meg. Csatlakozik a II. világháború idején a seregbe, de megfogadja, hogy ő nem emel fegyvert más ellen. A kiképzés során hamar fény derült erre, mivel nem volt hajlandó fegyvert emelni, gyakorlás céljából sem, ezért rengeteg megpróbáltatáson kellett átesnie. Küzdeni szeretne a hazájáért, de nem vérrontással. Felcserként szeretne dolgozni a seregben. Sikeresen befejezte a kiképzést fegyver érintése nélkül. Majd elkezdődik a japánok elleni küzdelem, ahol olyat hajtott végre, amit még a mesékben is nehéz lenne elhinni.

2) Dunkirk

A II. világháború egyik legborzalmasabban pillanatait foglalja magába, azonban különleges mentő küldetéssé alakul át a történet. A német hadsereg elsöprő erővel bevonul Belgiumba 1940. májusának végén és a franciaországi Dunkerque közelében a brit és francia katonákat a tengerhez szorították. Maximum 5 kilométeres szakaszon több, mint 300 ezer ember került „sarokba", ahonnan nem volt hová menekülni. Az angol flotta egy leleményes küldetéssel végre hajt egy mentő akciót, ami ugyan nem marad áldozatok nélkül, de sikeresen kijuttatja a frontvonalból a maradék katonákat.

3) 1917

Az I. világháború idején járunk, már a csata elkezdődött. Két ifjú brit katonát megbíznak azzal, hogy vigyék el az üzenetet a bajtársaiknak. Azonban ez korántsem egyszerű, hiszen a két fiatal katonának át kell hatolniuk az ellenség frontvonalán. Plusz, ha ez nem lenne elég nagy kihívás, az idejük sem sok, mert csupán egy egész napjuk van erre a megbízatásra. Nagyon nagy a nyomás, mivel 1600 ember élete függ ettől, 1600 bajtárs, ebből ráadásul egy ember még a küldetést elvégző ifjú testvére is. Bátor módon, hihetetlen lendülettel indulnak neki ennek a küldetésnek.

 

Írta: Farkas Boglárka


< Vissza