Online Moziklub újratöltve

Ahogy az előző héten írtuk a távoktatással visszatérünk a már ismert rovatainkhoz is. Most az online moziklubon a sor. Kéthetente csütörtökön filmajánlókkal, sozozatokkal, kritikákkal, ismertetőkkel készülünk nektek, hogy te is be tudd iktatni a hétvégi programok közé. Első alkalommal TOP kedvenc kategóriában három filmet hoztunk el, amit neked is meg kell nézned, amíg a virtuális tantermekben vagyunk.

A kijárási korlátozások miatt valószínűleg te is otthon maradsz a hétvégére de, hogy ne utazkott elhoztam nektek az én TOP kedvenc kategóriás filmjeimet. Tudtátok, hogy mindegyiknek igazság alapja is van? Mindenképp készítsétek a popcornt és a biztonság kedvéért a zsebkendőt is.

1. The greatest showman

A legendás Barnum cirkusz alapítója egy valóságos zseni volt, akinek hihetetlen dolgok születtek meg a fejében, ráadásul mindezt valósággá is tudta kelteni. Az általa készített műsorszámokat a mai napig nem tudta senki sem leutánozni, a filmben pedig igyekeztek megjeleníteni ezt a varázslatot. Rengeteg különös szereplővel találkozhatunk a film során, akik egyedivé válnak a néző szemében. Számomra a film legfontosabb mondanivalója, az, hogy minden kezdet nehéz az életben, de a kemény munka beérik és a sors a végére mindent elrendez.

 

2.A viszkis

A viszkis egy olyan emberről szól, akinek nem adatott meg minden az életben, és nem a megfelelő módon próbálta magának megteremteni. A főszereplő nehéz gyerekkor után kalandos körülmények közepette jött át Magyarországra Erdélyből. Nagy reményeket fűzött az új életéhez, de a minden kezdet nehéz az ő esetében is különösen megmutatkozott. Jelentkezett egy hoki csapatba ahová be is került, de pénzügyi nehézségei miatt a csapat szertárosa is lett. Újabb és újabb megoldásokat keresett, mikor ráeszmélt, hogy a törvényen túli élet, nagyon jól megy neki. Postaládák feltörésével kezdte, majd a bankrablásokkal fejezte be. Önbátorítása céljából mindig megivott egy pohár whiskey-t, mielőtt útnak indult volna a következő bűntettét végrehajtani. A rendőrök előtt járt nagyon sokáig mindig egy lépéssel, sőt még szerelmi élete is rózsázott, csak nem túl szerencsésen. Végül egy nyomozó nagy nehezen el is kapta, de itt még nem ér véget a történet.

3. Wonder

Már te is érezted magad különcnek, oda nem illőnek egy társaságban? A viselkedésed, az öltözéked, a stílusod, a beszéded, az elhivatottságod vagy akár egy hobbid miatt? Pont ez a helyzet főszereplőnkkel, Auggie-val is, aki egy ritka betegséggel született, amit Treacher Collins- szindrómának neveznek. A betegség miatt születése óta teljesen eldeformálódott az arca. Sokáig magántanuló volt, azonban a szülei, úgy gondolták, hogy ideje szembenéznie a nagyvilággal. Beíratták egy átlagos általános iskolába, ahol folytathatta a tanulmányait. Auggie-nak rengeteg érdekes tekintettel és a saját érzéseivel kell egyszerre megküzdenie. A betegségén túl egy csodálatos srácot ismerhetünk meg, aki hihetetlenül különleges és szerethető, tehát jó tanács zsepiket elő. 

Írta: Farkas Boglárka

 


< Vissza