Amikor a szerelem utat talál magának-filmajánló

Eheti Online Moziklub rovatunkba visszatérünk az érzelmekhez, szerelemhez és a romantikus filmeket kedvelő hallgatóinknak kedvezünk. Már unod a csöpögős és nyálas filmeket? Vess rájuk egy pillantást, mert ezek többről szólnak!

Most olyan filmekkel készültem, melyek meghittek, reménnyel telik és rettentően szívhez szólóak. Úgy érzem a jelenlegi helyzetben pont ezekre van szükségünk. Ehhez a sorozathoz is ajánlanám a zsebkendőket +tipp, hogy ne egyedül nézd meg. Keress magad mellé egy társat, aki akár lehet a párod, barátod, anyukád, testvéred, kutyád vagy a falon lévő pók. Ezek a filmek után ugyanis garantáltan átértékeled az életedet.

1. Két lépés távolság (Five Feet Apart)
Ez a film az egyik személyes kedvencem. Egy olyan lányról szól, aki elképesztően kitartó és motivált, annak ellenére is, hogy egy súlyos betegségben szenved, amit cisztás fibrózisnak hívnak. A lánynak Stella a neve, aki kifejezetten összeszedett, rendszerető és szereti megmutatni a világnak mikre képes betegsége ellenére is. Képes volt kifejleszteni egy app-ot csak, hogy segíthessen a társainak. A kórházat a filmben nem egy ijesztő helynek láthatjuk, hanem inkább egy biztonságos otthonnak. Ott van a legjobb barátja, akivel egymást segítik ebben a nehéz helyzetben. Stella megismerkedik egy másik sráccal, aki „tipikus" rossz fiúként indít. Az ő történetük egy csodás új lehetőséget tár fel, egy olyan érzést, amit eddig nem tudtak átélni a szereplők.

2. Mielőtt megismertelek (Me before you)
Ez a film a bizonyíték arra, hogy a szerelem ott is ránk találhat, ahol nem is gondolnánk. A főszereplő nő, akit Lou-nak hívnak, Anglia egyik vidéki részén lakik. Nem igazán talál magának sehol sem testhez álló munkát, viszont örök pozitív személyiségként sosem adja fel. Egyszer csak egy állásra bukkan az egyik helyi „kastélyban". Gondját kell viselnie egy fiatal bankárnak, akit Will-nek hívnak. Will két évvel ezelőtt egy balesetet szenvedett, ami okán kerekes székbe került. Az élettel teli Will szépen lassan cinikus személyiséggé változott, aki már teljesen bele is fásult az unalmas, tehetetlen életébe. Lou miután elvállalta a bankárra való felügyeletet, úgy döntött kizökkenti őt ebből a kilátástalan helyzetből és mosolyt fog csalni a férfi arcára. Rengeteg közös kalandra indulnak ketten, míg végül észre nem veszik magukon, hogy fülig szerelmesek a másikba. Az életük teljesen átalakul.

3. Minden, minden (Everything, everything)

A főszereplő itt egy lány, akit Maddy-nek hívnak. Felettébb okos, kíváncsi és élénk a fantáziája. A betegsége miatt, nem szabad elhagynia a hermetikusan lezárt házukat, mivel az édesanyja és az orvosok úgy gondolják, ha kimegy a szabad levegőre, akkor abba azonnal belehalna. Maddy teljesen elfogadta az életét, addig a pontig, amíg nem költözött egy jóképű srác a szomszédházba, akit Olly-nak hívnak. Onnantól fogva teljesen új életet szeretett volna magának. Szépen lassan az esti ablakból kémleléseket, felváltották az üzenetek, majd pedig eljön a nagy találozás utáni vágy. A két fiatal teljesen felborítja az eddig megszokott életüket egymásért, akár el is dobnának mindent, még ha ennek komoly következménye is lehet. De a történet itt koránt sem ér véget.

Írta: Farkas Boglárka

 


< Vissza