Hallgatói Fórum a kötelező óralátogatásról

Rendkívül fontos, minden hallgatót érintő dolgokról lesz szó november 27-én 16:00-tól a C épület 208.-as termében.

Kértünk Titeket, hogy töltsétek ki az "Óralátogatás felmérése" néven létrehozott kérdőívünket, amit idáig több, mint 1700-an meg is tettetek. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon magas kitöltési arány, aminek következtében valós képet kapunk a hallgatói óralátogatással kapcsolatban.

>>> https://goo.gl/forms/jaPdPTD4r5FNorRJ2 <<<

A kérdőívben az alábbi témában is kíváncsiak voltunk a véleményetekre, miszerint:

  • A gyakorlati órák mellett az előadásokra (kollokvium) is legyen kötelező a bejárás.
  • Kizárólag a gyakorlati órákra legyen kötelező a bejárás, az előadásokra (kollokvium) ne vonatkozzon ilyen szabályozás.

A kitöltések alapján egyértelműen látszik, hogy a hallgatók nem támogatják azt, hogy az előadásokra is kötelező legyen bejárni, hiszen több mint 1400 szavazat érkezett arra, hogy kizárólag a gyakorlati órákra legyen kötelezőek.

A hallgatói érdekeiteket képviselve mi ezeket az adatokat és véleményeket megosztottuk az egyetem vezetőségével, viszont továbbra is "terítéken" van egy olyan előterjesztés, aminek eredménye elfogadás esetén az lenne, hogy az előadásokra (kollokvium) is kötelezővé teszik a bejárást.

Tehát a fentebb említett szabályozásról lesz szó a következő Hallgatói Fórumon, ahová szeretnénk, ha minél többen eljönnétek és Ti is kiállnátok a saját érdekeitek mellett

>>> Facebook esemény <<<


< Vissza