5+1 Valentin napi randitipp Covid módra

Igen, a Valentin nap már önmagában egy megosztó kérdés tud lenni, ráadásul COVID idején, egyetemistaként pláne okozhat némi fejtörést. Farkas Boglárka most összeszedett nektek néhány tippet, ami bármikor jól jöhet, nem csak február 14-én.

A jelenlegi járványhelyzet jóval lecsökkentette a randiötleteket is a szerelmesek számára, azonban nem szabad csüggedni, hiszen most minden kreativitást be lehet dobni. Idén nem kell nagy nyüzsgésben tölteni a Valentin napot egy eleve felárazott puccos étteremben vagy szórakozóhelyen. Ebben az évben csak te és ő lesztek, hidd el a hatás így sem marad el. Ehhez pedig igyekeztem összeszedni nektek 5+1 randiötletet, amit otthon is megvalósíthattok.

 

1.Mennyire ismerjük egymást?
A „mennyire ismerjük egymást" játéknak az az alapja, hogy mindketten elmentek külön-külön egy bevásárlóközpontba.  A listát most se hagyjátok otthon, csak épp ne a szokásos bevásárolni valók szerepeljenek rajta. Írjatok fel előre közösen különböző kategóriákat, mint például tárgy, nasi, innivaló, amiről ő jut eszembe, stb. Ezeket pedig a párod ízlésének és preferenciájának megfelelően kell kiválasztanod. Tehét vennetek kell egy olyan tárgyat, amit a másik imád, ne gondolj nagy dologra például egy plüss, vagy sokadik bögre és párna stb.  A következő a bevásárló listán a párotok kedvenc nasija és üdítője. Ezt követően szerezzetek be egy olyan apróságot a boltból, ami ráemlékeztet, végül pedig egy olyat, amit mindketten szerettek. Miután megvolt a bevásárlás jöhet a nagy találka és leleplezés. Üljetek egymással szembe és mondjátok el miért azt választottatok a másiknak amit.

2. A legújabb cukrászok
Szálló liszt a levegőben, hangos kacagás, közös bénázás, boldogság és süti illat. Nem ismeritek olyan jól ki magatokat a konyhában? Nem baj, együtt vicces lesz valami finomat (de legalábbis ehetőt) alkotni! Vagy épp pont, hogy profin használod a habverőt? Készítsétek el együtt kedvenc süteményeteket! Nem kell túlbonyolítani, egy cupcake is megteszi, milliárd receptet találhattok az intertneten. Ragadjátok meg a pillanatot, még akkor is, ha az a sütemény nem lesz tökéletes, hiszen a ti kezetek munkája. Ne okozzon gondot, ha valami kiömlik, túl édes, túl ragacsos, vagy épp nem pont úgy sikerült, mint a képen.

3.Társasjáték est
A társasjátékok újfent népszerű korszakukat élik. Célszerű olyat választani, ami mindkettőtök figyelmét és érdeklődését felkelti. Az már rajtatok áll, hogy éjszakába nyúló társasjáték maratont vagy inkább rövidebb játékot szeretnétek. Az UNO és SOLO kártyákkal pedig csak óvatosan, hiszen tud kapcsolat romboló lenni, a cél pedig pont az ellentéte. Ha pedig mindketten versenyző típusok vagytok, szintén vigyázat, nem éri meg felborítani a sakk táblát se. 

 

4. Romantikus vacsora otthon? Lehetséges!
Ha a sütisütésben bajnokok vagytok, akkor jöhet egy kicsit nagyobb falat, méghozzá egy több fogásos, romantikus vacsora. Tudod, a tipik filmes jelenetek, a közös főzés majd gyertyafényes idilli pillanat. Viszont, ha nem akartok sok órát a konyhában fáradozni, szerencsére a COVID is lehetővé teszi az éttermes házhozszállítást is. Ha pedig kifutottatok az időből, rögtönözzetek egy otthoni borkóstolót. Szaladjatok el a közeli boltba és vegyetek 3-4 üveg különböző bort, sajtot, rágcsit és csapjatok házi borkóstolót.


5. Túrázás, kirándulás vagy közös edzés
A környezetünk felfedezése mindig csodálatos. A bezártság miatt, az embereknek ráadásul több igénye is lett a friss levegőre. Keressetek egy túraútvonalat és fedezzétek fel milyen varázslatos is az élővilágunk. Rengeteg túraútvonal megtalálható az interneten, és mégcsak messzire sem kell, hogy menjetek. Érdemes kevésbé ismert útvonalakat keresni, ami picit eldugottabb, na nem csak a romantika miatt, hanem a pandémiás távolságtartás okán is. Húzzatok bakancsot és irány a szabad! Szívjatok magatokba minél több friss levegőt, öltözzetek időjárásnak megfelelően, vigyetek folyadékot és egy kis nasit is magatokkal. (+ TIPP: Nézzétek, meg mikor sötétedik, mert az erdőben nem jó szórakozás a sötétben szaladgálni.) Ha pedig nem terveztek egész napos kirándulást, de a párodon kívül a mozgás szerelmese is vagy, akkor egy jó kis közös edzés a tökéletes időtöltés nektek! 

5+1 Online dating: második első randi
Azoknak ajánlanám, akik nem tudnak együtt lenni a szerelmükkel Valentin napon. Az online tér eléggé lekorlátozza a lehetőségeket, de egy kicsi kreativitással, fantáziával és csapatmunkával megvalósítható nagyon sok minden. Most jön a lényeg, azért második első randi, mivel megpróbáljátok online elismételni az első randinapot. Ha megvan még és emlékeztek arra a ruhára, amiben mentetek, mindenképp azt vegyétek fel. Ha étteremben voltatok próbáljatok meg hasonlót készíteni és „egyetek" közösen. Ha sétálni voltatok, akkor sétáljatok egyszer az egyik házban közösen, majd a másikban virtuálisan, nem számít, ha már ismeritek, minden sarkát a helységeknek mutassátok be újra, vicces szituációkat eredményezhet, sok közös emléket felevenítve. Ha moziban voltatok nézzetek közösen filmet, ezt egy képernyő megosztással könnyen megtehetitek már és nem lesz csúszás az indításban sem. Legyetek kreatívak és tartsatok ki.

 

Írta: Farkas Boglárka 


< Vissza