Legyél Te is mentor! Februártól vár a TM kurzus

Legyél Te is mentor! Ha segítenéd 3-4 kisiskolás mindennapjait akkor vedd fel a két kredites mentor-hallgató kurzust (NBP_PS011G2) a Neptunban!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az országban ötödikként az Eszterházy Károly Egyetemen is elindulhatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tanítsunk Magyarországért programja. Februártól ismét lehetőséged van csatlakozni a frissen végzett mentoraink sorába.

Nem hallottál még a programról?

A Tanítsunk Magyarországért célja, hogy a hátrányos településeken élő gyerekek számára a program megteremtse a lehetőséget arra, hogy sikeresen tanuljanak tovább és helyezkedjenek el a munkaerőpiacon. Aki vállalkozik, a Tanítsunk Magyarországért program keretében a mentori szerepre, az egyetemünk környékén elhelyezkedő hátrányos helyzetű települések általános iskoláinak 7.-8. osztályos tanulóival működik majd együtt. Egy hallgató maximum négy-öt diákot vesz a szárnyai alá, és segít nekik abban, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, valamint tovább folytassák tanulmányaikat a középfokú oktatásban. – Olvashatjuk az uni-eszterhazy.hu egy korábbi cikkében.

Megkérdeztük azokat a mentorokat, akik már sikeresen elvégezték a kurzust és az év során már mentorként is kipróbálhatják magukat.

„Az elvárásaimat egyértelműen túlszárnyalta ez a kurzus, nem hiányoltam semmit belőle, számomra minden tökéletes volt és nagyon hálás vagyok azért, hogy részt vehettem ennyi csodás emberrel ezen a kurzuson. Nagyon várom a nyári videóbeszélgetést/beszélgetéseket és a szeptemberi tábort. Nem bántam meg, hogy jelentkeztem a kurzusra." – osztotta meg velünk Benedek Marcell, Osztatlan biológia-testnevelés szakos tanár.

Mások a motivációjukról beszéltek, megosztották velünk, hogy azért jelentkeztek a kurzusra, mert szerettek volna részt venni a mentorprogramban, ehhez pedig egy jó adag lelkesedés és a baráti motiváció is sokat segített.
Mile Fanni gyógypedagógia szakos hallgató elárulta, őt ez a kurzus vezette rá arra az útra, hogy lelkes, lendületes mentorrá váljon telis-tele ötletekkel. Elmondása szerint ugyanis ehhez hosszú utat kell megtenni, amíg elérkezik oda, hogy a mentoráltak is képesek lesznek megnyílni és megbízni benne.

„A legfontosabb üzenet azt hiszem az, hogy azáltal, hogy többet tudtam meg a hátrányos helyzetről, és ennek a valódi okairól, helyzeteiről, eseteiről stb. ezáltal jöttem rá, hogy miért is lesz fontos a mi tevékenységünk, és miért van szükség rá, hogy segítsünk nekik, mert így ők a saját életüket tehetik picit jobbá, mint amilyen lenne." - Tette hozzá gondolatait a kurzusról Palicska Dalma osztatlan matematika-fizika szakos tanár.

Tóth Emese osztatlan magyar- ének-zene szakos tanár is rendkívül pozitívan vélekedett első tapasztalatairól:
„Szerintem kiváló képzést kaptunk. Hihetetlenül gyakorlatias volt, minden elvárásomat kielégítette, éppen csak a gyerekek hiányoztak, de teljesen el tudom képzelni, hogy ugyanígy zajlanak majd a foglalkozások mint az órák."

Elmondása szerint az ő legfőbb célja a mentorálás során, hogy a rá bízott gyerekek jól és biztonságban érezzék magukat. Szeretne egy biztos pont lenni az életükben, hogy amíg szükségük van rá teljes bizalommal tudjanak fordulni hozzá problémáikkal és örömeikkel egyaránt.

Ha te is kedvet kaptál csatlakozni a programhoz, akkor vedd fel a két kredites mentor-hallgató kurzust (NBP_PS011G2) februártól a Neptunban.


< Vissza