Educatio 2021

Sikeresen lezajlott az első online Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, melyen egyetemünk kiemelkedően szerepelt. A Hallgatói Önkormányzat közreműködésével 40 hallgatói segítő várta az érdeklődőket, hogy bemutassa nekik az Eszterházy Károly Egyetemet.

5 kar, 11 tudományterület, általános tájékoztató, pályaorientáció és live chat várta minden érdeklődőt három napon keresztül a 2021-es online education.

„Már 2020 őszén elkezdtük az Educatio Szakkiállítás szervezését, ahol első körben a személyes jelenlétre alapoztak a szervezők. Viszont a járványhelyzet alakulása miatt ezt novemberben online térre terelték" – mesélte Bíró Balázs, beiskolázásért és alumni tevékenységért felelős referens.

- Mi várt az érdeklődő középiskolásokra miután bejelentkeztek? Hogy kell elképzelni?
- Egy virtuális kiállító tér várta a diákokat és az érdeklődő szülőket mind a három nap folyamán. Ahol központi előadások mellett külön egyetemi standok is tájékoztatást adtak. Online chaten és Zoom szobákban is vártuk a kérdéseket, amivel sokan éltek is.

Azt is hozzátette, hogy sajnos olykor a technikával is meggyűlt a gond a szervezők minden igyekezetének ellenére is. „A második napra már zökkenőmentesen működött a felület, így akik ránk kattintottak tájékozódni tudtak videós és képes anyagokból a nálunk induló képzésekről és szolgáltatásainkról is."

- Melyik szekciót mondanád a legsikeresebbnek vagy leglátogatottabbnak?
- Mindenképp kiemelném a pályatervezési programunkat, ahol azoknak tudtunk segíteni, akik még nem tudják milyen szakot szeretnének választani. Összességében pedig nagyon sikeresen lezajlott a rendezvény, ahol folyamatosan 20-60 érdeklődő volt jelen a standunknál egy időben. Azaz több ezer diák és szülő ismerkedhetett meg egyetemünkkel.

Sajnos az idén a személyes benyomás és flashmob is elmaradt, de nagyon jó hangulatban telt és rendkívül aktív napokat tudhatunk magunk mögött egy szuper csapattal, - osztotta meg Zaja Barbara, EHÖK elnök. Reméljük jövőre ismét személyesen, újult erővel vághatunk neki.

További információkért, akiben még maradtak kérdések mindenképpen látogasson el a január 28-ai online nyílt napunkra is.

Fotó: Balogh Tibor

Írta: Tamás Anett


< Vissza