Légy te az egyetem új tollforgatója

Szenvedélyed a cikkek, hírek és az önkifejezés? Neked is mindened az írás és már csak egy platform hiányzik hozzá? Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat keresi a bőszavú és kreatív tollú hallgatókat!

Ha te is keresed a lehetőségeket, hogy hol tudod megmutatni magad és kibontakoztatni kreatív szárnyaidat, akkor ez most neked szól!Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat keresi a bőszavú és kreatív tollú hallgatókat! Weboldalunkon az év folyamán számtalan rovatot indítottunk. 

  • A járványhelyzet miatt elmaradt Egyetemi Moziklubot online formában tematikus filmajánlókkal pótoltuk heteken keresztül.
  • Azok számára, akik nem csak a képernyőn szeretik a jó történeteket, hanem hagyományosabb formájukban is, könyvajánló rovatot indítottunk.
  • A büszkeségeink cikksorozatban olyan hallgatótársainkat szólaltatjuk meg, akik tanulmányaikon túl különleges hobbijuk, lefoglaltságuk révén büszkeséget hoznak egyetemünkre.

„Az én kedvenc rovatom a kéthetente péntekenként megjelenő könyvajánlók. Igyekszünk minden műfajból kevésbé ismert remekműveket hozni. Próbáljuk lebontani az iskolai kötelező olvasmányok adta negatív érzést a könyvek kapcsán. Hoztam már könyvajánlót Marqueztől, mutattam már be krimit, romantikus regényt, vagy amit éppen aktuálisan olvastam Stephen Hawkingtól. Azért jó könyvajánlókat írni, mert másokkal is megismertetheted kedvenceidet, felhívhatod a figyelmet egy-egy kevésbé ismert remekműre vagy épp a legújabb kötetekre. Mindeközben megoszthatsz egy darabot magadból is, hiszen minden egyes írásod a lelked egy darabkáját tükrözi." - mesélte Tamás Anett, az EHÖK PR és kommunikációs ügyekért felelős referense, aki többek között könyvajánlókat ír weboldalunkra. 

"A Büszkeségeink rovat kitalálója és szerkesztőjeként elmondhatom, hogy az egyik legizgalmasabb ezeket a cikkeket írni. Célunk, hogy olyan hallgatókkal beszélgessünk, akikről talán nem is tudják hallgatótársaik, mekkora tehetség rejlik bennük. Beszélgettünk már Eszterházy-s festőpalántával, a CheckINN turisztikai verseny győzteseivel, egy szárnyait próbálgató írónővel és egy nálunk végzett történésszel is, aki arra tette fel az életét, hogy szülőföldjét felvirágoztassa. Küldetésünk ezzel a rovattal, hogy hangot adjunk a tehetségnek!" - mondta el Kis Dalma Róza az EHÖK PR és kommunikációért felelős elnökhelyettese, akinek elsődleges feladata a weboldal szerkesztése, az írók koordinálása és a kreatív tartalmak gyártása. 

A híreken és aktualitásokon túl igyekszünk hallgatóbaráttá tenni weboldalunkat és az egyetem közösségét érintő/érdeklő témákról is beszámolni. A járványhelyzet során foglalkoztunk a lelkünkkel, Szűcs Viktória EC HÖK PR és kommunikációs képviselőjének cikkében, és azzal is, hogyan élik túl kapcsolataink a karantént. Demeter Sára Jászberényi PR és kommunikációs képviselő pedig a vizsgaidőszak nehézségeire és a belföldi nyaralással kapcsolatban osztotta meg tippjeit.

"Nem kell HÖK-ösnek lenni ahhoz, hogy valaki kiváló író legyen. Szeretnénk, ha a weboldalt minden hallgató a magáénak érezné, és bátran gyártana tartalmat rá. Nem kell magyar, vagy kommunikáció szakosnak lenni hozzá, a lényeg, hogy legyen mondanivalód! Emellett pedig kiváló lehetőség azok számára, akik ezen a területen szeretnének elhelyezkedni a későbbiekben, hiszen tapasztalatot szerezhetnek a hírszerkesztésben, az újságírásban, vagy a szépírásban. Egy támogató csapat vár mindenkire, egy szabad felülettel, ahol nincs megkötve az író keze." - tette hozzá Dalma.


Kommunikációs csapatunk a Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyülésén (Balról jobbra: Kása Dorottya, Tamás Anett, Demeter Sára, Szűcs Viktória) 

Ha egy rendezvény után mesélnéd el élményedet, ha egyetemista naplót indítanál, vagy kollégiumi beköltözéshez tippeket-trükköket adnál, semmit se tarts magadban, oszd meg velünk és több száz társaddal!

Ha van egy jó ötleted, amit úgy érzed szívesen megosztanál az egyetem nagyközönségével, ha szívesen írnál mindenkit érintő témákról, vagy megjelenési lehetőségre vágysz, akkor keresd bizalommal Kis Dalmát, az EHÖK PR és kommunikációs ügyekért felelős elnökhelyettesét a kis.dalma@hok.uni-eszterhazy.hu címen e-mailben, Facebook-on, vagy Instagramon.

Itt nincsenek jó vagy rossz írók. Itt mi vagyunk, értetek! Csatlakozz hozzánk, és légy te az egyetem új tollforgatója.


< Vissza