kortárs hangon – nemzetközi irodalmi pályázat

Vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget a Nemzetközi Irodalmi Pályázat tehetséges hallgatóknak.

Az Eszterházy Károly Egyetem 16. éve szervezi – a Miskolci Egyetemmel közösen – a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedül álló hallgatói tehetséggondozás elsődleges célja, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló fiataloknak anyanyelvápoló fórumot biztosítson.
A hallgatói tehetséggondozó projekt értékeit jelzi, hogy olyan rangos irodalmi lapok, mint például Pozsonyból az Irodalmi Szemle, Nagyváradról a Várad vagy Kolozsvárról a Helikon különdíjakkal és megjelenési lehetőséggel jutalmazza a legtehetségesebb pályázókat.


A szakmai zsűri által értékelt szerzők nem csak megjelenési lehetőséget kaphatnak, de a legtehetségesebbek részt vehetnek évi két alkalommal a Kortárs Hangon Kreatív Írásművészeti Műhelyen is. Az intenzív képzésen találkozhatnak több lapszerkesztővel, akikkel a megjelenés lehetőségeiről és föltételeiről cserélhetnek eszmét, írásaikat pedig Kollár Árpád és Magolcsay Nagy Gábor kortárs költők vezetésével elemezhetik.

 

A pályázat beérkezési határideje: 2020. február. 6
A jelentkezési lap  ITT érhető el.

Ha eddig csak az asztalfióknak írtál, itt a lehetőség megmérettetni magadat. Pályázz vers vagy kispróza műfajban, és mondd el a világnak a történetedet, Kortárs Hangon.


< Vissza