Így ünnepeld a vizsgaidőszak végét- Programajánló

Sokan már túl is vannak a nehezén, vannak, akiknek már csak az utolsó nagy megpróbáltatás van hátra. Akárhogyan is legyen a vizsgaidőszak utáni pihenés, nyári vakáció mindenki számára az egyik legnagyobb motiváció, hogy minél hamarabb maga mögött hagyja a tanulós napokat. A megváltozott helyzetben sokunknak teljesen újra kellett terveznie nyári elképzeléseit, de a karantén utáni új élet is számtalan lehetőséget kínál, hogy kikapcsolódjunk, és felejthetetlen emlékekkel gazdagodjunk idén nyáron is. Mutatjuk az idei nyár legjobb programjait:

1. Filmek a csillagok alatt! Miért ne?

Számomra eddig is nagy kedvenc volt a szabadtéri kerti vetítés, van egy olyan feelingje, ami újabb pluszt ad a mozi élményhez. Jelen helyzetben pedig még inkább csak ajánlani tudjuk, a zárttérben összezsúfolódott helyszínek látogatása helyett. Tájékozódj lakóhelyed körül, hiszen az utóbbi években sokkal elterjedtebb lett, mint hinnéd, de párat mi is összegyűjtöttünk nektek:


• Nagyszünet Kertmozi (Budapest Park)
• Mozi.Kert (Mom Park)
• VÁRKERTmozi
• Kertmozi (Eger)
• Fenyvesi Kertmozi (Balatonfenyves)
• Zamárdi Kertmozi

2. Strandok vagy tavak?

Az idei strandszezon is másképp fog kinézni, mint az eddigiek természetesen, a járványhelyzet miatt. Ennek ellenére bizonyos egészségügyi intézkedések mellett fokozatosan nyitnak a strandok is. Mindenekelőtt az egyik legfontosabb szabály itt is az 1,5-2 méteres távolság a vízben és a parton is. Légy óvatos, körültekintő, majd mehet a csobbanás egy forró napon!

3. Hullócsillagok éjszakája

 A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. Időpontja általában augusztus 12-re vagy augusztus 13-ra esik, amikor is az éjszakai órákban több hullócsillagot is elkaphatunk, ha elég szemfülesek vagyunk (és persze nem a belváros legszmogosabb részén várjuk a csodát). Ha nem csak a kerti plédről vagy tetőteraszról néznéd, akkor jó hírünk van, a Budai Szabadtéri Színház egyik legnépszerűbb eseménye idén se marad el. Augusztus 15-ére hirdetik az év legromantikusabb estéje nevű programjukat. Többek között egy nagyszimfonikus zenekart, a Dunakeszi szimfonikusokat is kínálják a csillaghullás aláfestő zenéjeként.

 

4. Strand fesztivál Zamárdiban

Napszemüveget fel, virágfüzéreket a hajakba, törpeshortokat előkapni! Ideje kitörni a négy fal körül, és bulizni egy hatalmasat a parton. A Balaton nem hiányozhat idén nyáron sem a szünetből, így az augusztus 18-21 között megrendezésre kerülő Strand fesztivál sem marad el! Változatlan helyszín, remek előadók, barátokkal a hangulat garantált. Nappali pihizős fürdések és hatalmas esti bulik, kell ettől jobb vakáció? 

5. Az év legnagyobb hallgatói bulija

A Velencei-tónál idén is vár titeket az EFOTT fesztivál, az év legnagyobb hallgatói bulija! A veszélyhelyzet miatt Augusztus 26-30 lett az új fesztivál dátum, úgyhogy vésd be a naptáradba az új időpontot, és táncolj ki magadból minden egyetemmel járó feszültséget még az őszi félév előtt. Onnan pedig egyenesen jöhetsz is Tiszafüredre, az Eszterházy Gólyatáborba, ami idén sem marad el!

 

6. EKE Gólyatábor - Szeptember 1-4.

És hogy mi lesz az idei nyár legjobb programja? Egyértelműen az EKE Gólyatábor. Jól hallottad! Idén sem marad el ez a páratlan esemény, ami tárt karokkal várja az újdonsült Eszterházysokat a nyár utolsó, de legnagyobb közös bulijára. Reméljük rókaként Te is jelentkeztél, hogy együtt töltsük a nyár utolsó napjait! Egyenesen kötelező felírni ezt a dátumot a naptárba, hiszen első évesként az egyetemi életed első hallgatói rendezvénye lesz, ahol már akkor megtudhatsz minden hasznos infót, amikor még el sem kezdődött az egyetem. Egy olyan alapot ad az első évednek, amiről tényleg kár lemaradni. Hát nem mennyivel jobb úgy menni az első napon, hogy már ismerős arcokkal találkozol, és már tudod melyik oktatóknál van katalógus? Gyere és tapasztald meg az Eszterházy érzést velünk Tiszafüreden! 

További nyári programokért érdeklődj városod Tourinform irodájánál, vagy nézz szét különböző kereső oldalakon. Számtalan belföldi kikapcsolódásra bukkanhatsz minden igénynek eleget téve.
Kellemes szünidőt kívánunk mindenkinek, pihenjetek sokat és mindenekelőtt vigyázzatok magatokra!

Facebook és instagram oldalunkat pedig kövessétek továbbra is, hiszen a vakáció alatt sem hagyunk tartalmak nélkül titeket!

 


< Vissza