HÖOK Mentorprogram - az elsőévesek biztos támasza!

Július 23-án nyilvánosságra kerültek a felvételi ponthatárok, így már minden Gólya tudja, melyik egyetemen kezdi meg a szeptembert. Az első egyetemista évek azonban korántsem olyan egyszerűek, mint az amerikai filmekben. Az egyetemi élet rengeteg élményt, de egyben kihívásokat is tartalmaz. A nehézségek leküzdésében a HÖOK Mentorprogram segítséget nyújt azon hallgatók számára, akik hátránnyal érkeznek a felsőoktatásba.Tárgyfelvétel? Kollégiumi elhelyezés? Ösztöndíjak? Kreditek? Beilleszkedés? 

Ez csak néhány fogalom azok közül, melyekkel az elsőéves egyetemistáknak találkozniuk kell szeptembertől. Bár visszatekintve azt gondolja az ember, hogy könnyű volt Gólyának lenni, ha őszinték akarunk lenni, ez senkinek sem gyaloggalopp. 

Gólyaként rengeteg papírmunka és adminisztrációs feladat áll majd előtted, valamint olyan egyetemista fogalmakat kell megismerned, melyek a következő években hű társsaid lesznek. Mindez ijesztő lehet először, de nem kell félni! A HÖOK Mentorprogramba jelentkezve mindenhez segítséget kaphatsz!

A Mentorprogram mentorjai végigvezetik az elsőéveseket egyetemi éveiken, és olyan ingyenes programokat biztosítanak számukra, melyek nem csak a közösségépítésben, de önmaguk megismeréséhez is sokat adnak hozzá.
Az elsőéves hallgatókat egy személyes segítő, a mentor, egy tanéven keresztül támogatja. A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki már sikerrel túl van az első évesek problémáin. Legfontosabb feladata, hogy felkészítse a mentorált hallgatót a segítség nélküli egyetemi életre. 

 

Kik lehetnek mentoráltak?


Minden elsőéves hallgató bekerülhet a programba függetlenül attól, hogy milyen képzésben kezdte meg tanulmányait. A program elsősorban azoknak a hallgatóknak kíván támogatást nyújtani első tanévük során, akik családi körülményeik, anyagi helyzetük vagy egyéb hátrányaik miatt úgy érzik, sikeresebben vennék az első év akadályait, ha egy tapasztalt, felsőbb éves mentor segítené beilleszkedésüket.


A Mentorprogram kapacitásaihoz mérten igyekszik minden hallgatót támogatni, aki úgy érzi, szüksége van erre, azonban nagyszámú jelentkezés beérkezése esetén azokat részesíti előnyben, akik szociális helyzetük alapján kedvezőtlenebb körülmények közül érkeztek, illetve első képzésüket kezdik a felsőoktatásban.


Miért jó mentoráltnak lenni?


Sokkal egyszerűbb a tantárgyfelvétel, a vizsgajelentkezés, nem maradsz le az ösztöndíj pályázásról vagy a kedvezményes lehetőségekről, kiskapukról és még sorolhatnánk. Emellett megismerkedhetsz más felsőoktatási intézmények hallgatóival is, ami segít kapcsolatihálód kiszélesítésében.

A Mentorprogram évközben különböző tematikus programokat és rendezvényeket is szervez, melyek a program résztvevői számára ingyenesek. Számos készségfejlesztő képzéssel, kulturális és szabadidős programmal bővíthetik ismereteiket a mentoráltak a tanév során.

Mikor és hol jelentkezhetsz?

2020. július 23. és augusztus 15. között ERRE a gombra kattintva.< Vissza