GÓLYATÁBOR: A nyár utolsó bulijára hív az EKE

„Biztonságos szórakozás a járványhelyzet után", „a legnagyobb eszterházys nyárzáró", „ismerd meg az Eszterházy érzést" - hívószavakkal vár téged is az Eszterházy Károly Egyetem gólyatábora a Tisza-parton. Ha még izgatottan várod a ponthúzás eredményeit, akkor olvass tovább, hogy megtudd, mire készülhetsz az első egyetemi eseményed során. Ha pedig már túl vagy a gólyaéveden is, akkor azért szól neked ez a cikk, hogy nosztalgiázz egy kicsit.

Az idei évben is Tiszafüreden, a Horgász és Családi Campingben várjuk több száz gólyánkat, hogy felejthetetlenné tegyük már az egyetem előtti pillanataikat is – tudtuk meg Zaja Barbarától, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökétől, aki az idei gólyatábor egyik főszervezője is. A tábor szeptember 1-4 között kerül megrendezésre, de a lelkes szervezők már napokkal ezelőtt a helyszínre utaznak, hogy mindennel elkészüljenek új társaik fogadására.Sok előzetes munka van, a gólyacsomagok elkészítésétől kezdve, a csigarádió berendezéséig, ami az eligazító központunk és ügyelet egy helyben, minden fontos információ innen megy ki. A nagy fehér és sátor felállítása is hosszadalmas folyamat, hiszen ez a legnagyobb közösségi területünk, ami az esti bulik helyszíne, és ide várjuk a civilfaluként kitelepült szervezeteket is – tette hozzá Barbi.

A sok munka ellenére egy nagyon vidám és összetartó csapat gondoskodik mindenről, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen, a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére is. Mi PR-osok pedig kisvideókkal, bejelentkezésekkel, interjúkkal és sok mással készülünk, hogy minél nagyobb kedvet csináljunk a táborig.

A tábor tematikája is sokszínű, megtartjuk az évek alatt nagy népszerűségnek örvendő programelemeket, mint a színek háborúját és sport versenyeket –kezdte mesélni lelkesen Barbi beszélgetésünk során. - Este pedig amerikai házibulitól kezdve, UV color partyn át szintén különböző tematikával készülünk.

A fellépőket viszont még nagy titokzatosság övezi. Barbi csupán annyit árult el, hogy a bulik témájához igyekeztek választani és egyik estéről sem hiányozhat sztárfellépő csak úgy, mint a rezidens DJ-nk sem. Fellépőinket a tábor előtt folyamatosan tesszük majd közzé, ezért érdemes lesz követni az eseményt, csak úgy, mint facebook és instagram oldalunkat is.A Gólyatábor a buli és szórakozás mellett természetesen az informálódásról és tanulásról is szól, hiszen minden évben a vezetőség is megtisztel jelenlétével, így hallgatóink már ekkor megismerhetnek leendő oktatóik közül néhányat. A tábor folyamán pedig a rókaszülők lesznek azok, akik hasznos információkkal ellátják gólyacsemetéjüket, hogy melyik oktatónál van katalógus, kinél milyen számonkérésre számíthat, vagy hogy melyek a legjobb egyetemi rendezvények (megsúgjuk, mind az!) .

A civilfalu lényege szintén az ismeretgyűjtés, hiszen a szponzoraink mellett az egyetem szervezeti egységei települnek ki főként, így a hallgatók első kézből ismerhetik meg az egyetem falain belül munkálkodó csapatokat: szakkollégiumainktól kezdve, a cheerleadereken át, az öntevékeny körökig – tudhattunk meg néhány biztosan jelen lévő szervezetet. – Tehát aki fontolgatja, hogy csatlakozzon bármihez, már akkor érdemes megismerkednie velük, hiszen teljesen kötetlenül tudnak itt beszélgetni.

A programokról részleteiben a ponthúzást követően teszünk közzé információt elsősorban a Facebookos gólyacsoportokban és gólyatábor eseményben, ezen kívül viszont megéri követni minden platformunkat, hiszen folyamatosan tájékoztatunk mindenről.

Arra a kérdésemre pedig, hogy mit ajánl Barbi azoknak az olvasóknak, akik még izgulva várják a ponthúzás eredményeit, miért érdemes gólyatáborba menni, röviden csak annyit mondott, az „Eszterházy érzés miatt ".Itt nem leszel egy a sok közül, mert név szerint ismered szinte minden csoporttársad, ahogy téged is név szerint ismernek majd az oktatóid. Van idő személyes kérdéseidre és problémáidra, ezért is vagyunk büszkék a mi kis eszterházys családunkra, mert tényleg ilyen a mindennapi légkör.

Mi már készen állunk az idei nyár legnagyobb eszterházys hallgatói eseményére! Ahhoz azonban, hogy tényleg felejthetetlen legyen,  egyedül ti hiányoztok!

Olvasd el a Gólyatábor házirendjét ITT!

 

Írta: Tamás Anett

Szerkesztette: Kis Dalma Róza


< Vissza