Félévindító pozitív gondolatok

Ha még te is borúsan tekintesz az előttünk álló online félévre, kezd a napot Sári Viktória léleköntő szösszenetével, ami után garantáltan naposabban látod a világot. Mi ezzel kívánunk kreditben és mosolyban gazdag félévet minden eszterházys hallgatónknak.

2021. február 1. Ráadásul hétfő. Valahogy mégis más és reménykeltő. Számomra legalábbis mindenképp.
Január elején a legtöbben újévi fogadalmakat tesznek. Valaki diétába kezd és kevesebbet szeretne idegeskedni, más megfontoltabb szeretne lenni, a nők többsége pedig jobban odafigyelne saját magára, és több énidőt tervez be. Aztán idővel valamiért alább hagy a lelkesedés. Én úgy vélem, ezen kell felülkerekedni és menni tovább, csakis előre nézve. Pontosan egy hónap telt el az új esztendőből, és bár továbbra is csak az online térben találkozhatunk egymással, nem szabad sötéten látni a jövőt. Hiszem, hogy lesz még hallgatóktól hangos minden egyetemi épület, hogy újból megtelik Eger életvidám fiatalokkal és végre személyesen is megbeszélhetjük, kivel mi történt és hogyan élte meg a mostani helyzetet.

Talán ez az időszak arról szól, hogy még egy kicsit tartsunk ki. Próbáljunk töltekezni minden apró dologból, divatos kifejezéssel élve befelé figyelni, önmagunkra koncentrálni, megélni minden otthon töltött pillanatot.
Készítsünk gondolattérképet, írjuk fel vágyainkat, céljainkat. Tekintsünk úgy az előttünk álló félévre, mint egy reményt adó új fejezetre, melyet mi magunk írunk. Mindig találhatunk valamit, ami motivál, csak nyitott szemmel kell járnunk és esélyt adni a lehetőségnek. Persze nem feltétlenül megy ez egyik pillanatról a másikra. Nem nyomhatunk be egy gombot, hogy minden azonnal jobb legyen. Éppen ezért a kulcs sokszor csak a türelem. Ha elég időt adunk magunknak, a legrosszabbnak látszó helyzetet sem tragédiaként fogjuk megélni, hanem építkezünk belőle.
Ezekkel a gondolatokkal kezdjük meg az előttünk álló félévet. Rengeteg sikert, boldogságot és örömöt kívánok az elkövetkezendő időszakra. Remélem minél hamarabb találkozhatunk valamelyik szuper egyetemi rendezvényünkön, ugyanis megannyi újdonsággal készülünk nektek.
Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre!

 

Írta: Sári Viktória


< Vissza